OM OSS

Vår underbara cocker spanieltik Bella har fått ge vår kennel namn samt det fina ställe vid havet där vi befinner oss som heter Sik. Det ligger vid kusten mellan Varberg och Falkenberg. Vi bor fritt på landet och hundarna lever i hemmet tillsammans med oss. 

Bella föddes på Bergkällans kennel, en vinterdag 2004. Hon har utvecklats fint och har ett underbart psyke. Lugn och harmonisk. Hon fick prova på att bli mamma sommaren 2006 och det skötte hon galant. 7 underbara valpar såg dagens ljus hemma hos oss i Sik. Det var ett väldigt pysslande och slickande och diande och valparna mådde som kungligheter. Husse Bert tillverkade allt som behövdes för trygghet och säkerhet och matte Marita och husse Bert hjälpte Bella med skötsel, omvårdnad och renlighet i låda och övrigt hus. Valparna hade fri tillgång till hemmiljö och trädgård. Det var ju en fantastisk sommar. Våra valpköpare besökte oss flera gånger och såg hur valparna växte och utvecklades.

Att öppna en kennel och att bli intresserad av hunduppfödning ligger nära till hands, för Marita är barnmorska och arbetar på förlossning. Där har hon hjälpt många barn till världen. Nu var det alltså hunden Bella som fick stå i centrum. Att ta hand om valpar och se till att de mådde bra och fick komma till intresserade och snälla människor var också viktigt. Marita arbetar även med föräldrautbildning inför förlossning och har gjort en CD-skiva med avslappningsandning och kunskap om förlossning. Föräldrar som väntar barn har väldig nytta av den! CD-skivan går att hitta på www.jordmor.se eller www.avslappningsskiva.com

Bella hade nog också tjyvlyssnat på skivan, för hon gjorde helt rätt från början till slut. Hon andades rätt och var helt avslappnad vid varje värk. 15 timmars öppningstid hade hon och det tog 5 timmar att föda 7 valpar helt naturligt. Hon lät de bara komma en efter en med 30-60 min intervall. Nog trodde vi allt var klart när hon ville ut och kissa, men inte heller. Där ute kom den sista valpen, så vi fick bråttom in igen till de andra syskonen och den goa värmen. Hela förlossningen har vi filmat så när som helst kan vi repetera och titta på hur det gick till och beundra de små knytena som så duktigt började suga direkt efter födelsen.

Föräldrautbildningen använde Marita till hundköparna som fick lära sig hur man tar hand om en cocker - både med mat, uppfostran och pälsvård. Den valpträff vi hade 3 mån senare var mycket uppskattad av samliga hundägare.

Idag har alla valpar det mycket bra med sina valpköpare och de trivs tillsammans. Bella har återhämtat sig efter sin förstfödsloupplevelse och trivdes bra med mammarollen. 1 år senare hade hon sin andra kull i vår nya kennel BELLASIKOS. Hjärtligt välkomna att anmäla om intresse finns till att bli ägare av en ljuvlig cockervalp!

Marita & Bert Nilsson: 0340-42056

TILLBAKA
 Marita Nilsson © Copyright Webmaster